OPTIKA VA UNING QONUNLARINING TURLI KASBLARDAGI AMALIY AHAMIYATI - Kadirimbetova, Gulmira Rambergenovna (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Optika – nurning xossalari, to‘g‘ri chiziqli tarqalishi, sochilishi, qaytishi, sinishi, interferensiyasi kabi jarayonlarni o‘rganadigan fizika bo‘limi sifatida qadim zamonlardan beri ilmiy va amaliy ahamiyat kasb etib kelmoqda. Hayotimizda nur va yorug‘likni kuzatmaydigan, undan foydalanmaydigan sohani deyarli topish qiyin. Optikaning asosiy qonun va nazariyalarini bilish va ulardan to‘g‘ri foydalanish, nafaqat ilm-fanda, balki kundalik hayotda, tibbiyot, muhandislik, harbiy sohasi, axborot texnologiyalarida va yana ko‘plab kasblarda muhim ahamiyatga ega.