MAKTAB O‘QUVChILARINI HARAKAT FAOLIYATLARIGA O‘RGATIShDA VIDEO TAHLIL VA RAQAMLI BIOMEXANIKA TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASh - Mamutov, Polatbay Jumamuratovich (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada maktab o‘quvchilarida harakatlar harakatlari hamda motor ko‘nikmalarini o‘rgatishda video tahlil va raqamli biomexanika texnologiyalarini qo‘llash samaradorligi o‘rganilgan. Zamonaviy tahlil usullari, shu jumladan markersiz harakatlarni kuzatish va 3D-modellash, o‘quvchilarning individual harakatlar xususiyatlarini aniqlash, texnik xatolarni tuzatish va jarohat xavfini kamaytirish imkonini beradi. Maqolada amaliyotda qo‘llaniladigan metodlar va pedagoglar uchun tavsiyalar ham taqdim etilgan.