QORAQALPOGʻISTON RESPUBLIKASI HUDUDINI ShAHARLARNI BARQAROR RIVOJLANTIRISh MAQSADIDA TABIIY-XOʻJALIK-URBANIZATSIYA TIZIMI BOʻYIChA RAYONLAShTIRISh - Tashtayeva, Saida Kaxarovna; Xodjayeva, Gulya Ashirbaevna; Dauletbayeva, Dilbar Dastanovna (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasi urbanizatsiya jarayonlari va uning hududiy xususiyatlari, shaharlarning hududiy tarkibi va respublika urbanistik tarkibida tutgan oʻrni tahlil qilingan. Respublika shaharlarini barqaror rivojlantirish maqsadida tabiiy-xoʻjalik-urbanizatsiya tizimi boʻyicha uch oʻlchovli baholangan va integral rayonlashtirilgan, rayonlarning urbanistik ahamiyati asoslangan hamda ularda urbanizatsiya va shaharlarni barqaror rivojlantirishning ustuvor yoʻnalishlari boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.