TOShKENT VILOYATIDA YAYLOV ChORVAChILIGINING RIVOJLANISh XUSUSIYATLARI - Xalmirzaev, Axmadjan Axunovich; Kuvondikov, Rustam Abdurasul o‘g‘li (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada Toshkent viloyatida yaylov chorvachiligi rivojlanishining hududiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda yaylov va pichanzorlar fondi, chorva soni hamda o‘simlik qoplami holati o‘rtasidagi bog‘liqlik o‘rganiladi. Natijada yaylov resurslaridan foydalanish darajasi, chorva bosimining yaylov unumdorligiga ta’siri hamda chorvachilikni samarali rivojlantirish yo‘nalishlari yoritib beriladi.