MUSOBAQA FAOLIYATIDAGI MURAKKAB VAZIYATLARGA O‘SMIR FUTBOLChILARNING ChIDAMLILIGI VA MUVAFFAQIYATGA YUNALGANLIK MOTIVINI ShAKLLANTIRISh KO‘NIKMASI - Xaitov, A.U. (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Ushbu maqolada o‘smir futbolchilarni irodaviy tayyorlash jarayonida motivatsiyaning ahamiyati o‘rganilgan. Sportchilar faoliyat motivatsiyasini barqaror saqlash uchun irodaviy sifatlarni rivojlantirish kerakligi aniqlangan. O‘smir futbolchilar faoliyatida yuqori natijaga erishish uchun irodali bo‘lish bilan birga muvaffaqiyatga erishish va vatanparvarlik motivlarini rivojlantirish kerak ekanligi isbotlangan.