GEOAXBOROT TIZIMLARINING YER RESURSLARINI SAMARALI BOShQARIShDAGI O‘RNI - Ziyadullayev, D.Sh.; Abduraimov, D.E.; Mirzaakbarov, D.D. (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Ayni vaqtda “Geografik axborot tizimlari (GAT)” yer resurslarini samarali boshqarishda muhim vosita bo‘lib, makon bo‘yicha ma’lumotlarni yig‘ish, tahlil qilish va modellashtirish imkonini beradi. GAT yordamida tadqiqotchilar yer resurslarini samarali boshqarishda sifatli nazorat qilish, ekologik muammolarni hal etish va innovatsion yondashuvlarni amalga oshirishda yangi imkoniyatlarga ega bo‘ladilar. Tizimning rivoji tubdan zamonaviy ekologik iqtisodiyot asoslarini shakllantiradi.