QUYI AMUDARYO QUMLI CHO‘LLARINING EVKSEROFIT (PSAMMOTHAMNA) BUTASIMON O‘SIMLIKLARI - Allambergenova, N.B.; Ajiev, A.B. (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada Amudaryo quyi oqimi o‘simlik qoplamining hozirgi holati, Amudaryo oqimining kamayishi bilan bog‘liq holda ularning suksessiyaviy o‘zgarishlari, to‘qay va formatsiyalarning bir necha variantlariga ajratilgan evkserofit o‘simliklar haqida ma’lumotlar berilgan. Asosiy evkserofit formatsiya 5 ta assotsiatsiyadan iborat bo‘lib, ularning asosiy komponenti juzg‘un - Calligonum caput-medusae va cherkez - Xylosalsola richteri (Moq.) Akhani & Roalson.