STEM TA’LIM TIZIMIDA FIZIKA FANINING O‘RNI - Kadirimbetova, G.R. (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Maqolada STEM ta’lim tizimida fizika fanining o‘rni, ahamiyati va uni samarali o‘qitishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Fizika fani STEM yo‘nalishining ajralmas qismi sifatida o‘quvchilarda ilmiy fikrlash, tahliliy yondashuv va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada fizika darslarida tajriba, modellashtirish, raqamli texnologiyalar va muhandislik yondashuvlarini qo‘llashning afzalliklari yoritiladi.