O‘ZBEKISTONDA JOYLASHGAN TABIIY TURISTIK OB’EKTLARINING TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI - Abdiramanov, J.B.; Usmanov, M.R. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Mazkur maqolada tabiiy turistik yodgorliklar va ularning hududiy joylashish xususiyatlari, turizm infratuzilmasi, tarixiy qadamjolar, turli tarixiy yodgorliklar va tabiat tomonidan yaratilgan obyektlarning turizmdagi ahamiyati tahlil etilib, O‘zbekistonda turizmning milliy modelini yaratish hamda ularning turizmni rivojlantirishdagi imkoniyatlari yoritib o‘tilgan.