КЕРДЕР МАДАНИЯТИ МЕТАЛЛСОЗЛИК ҲУНАРМАНДЧИЛИГИ - Турганов, Б.Қ. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Мақолада археологик материаллар асосида Кердер маданияти ёдгорликларидаги металсозлик ҳунармандчилиги ўрганилган. Куюк қалъа, Ҳайвон қалъа, Тўк қалъа каби ёдгорликларида темирчилик ва мисгарлик маҳсулотларини ишлаб чиқариш йўлга қўйилган. Археологик материаллар таҳлили, Кердер маданияти ёдгорликларида VII-VIII асрларда металлсозлик соҳаларида маҳсулотларини ишлаб чиқариш тараққий қилганлигини кўрсатади.