ЖАНУБИЙ ОРОЛБЎЙИ ЧИЯБЎРИ CANIS AUREUS ЛАРИНИНГ DIOCTOPHYME RENALE НЕМАТОДАСИ БИЛАН ЗАРАРЛАНИШИ - Бердибаев, А.С.; Абдураҳмонов, А.Ш. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Бу мақолада Қорақалпоғистоннинг ҳәр хил табиий географик ҳудудларидаги чиябўриларда ўтказилган гельминтологик текширишлар натижалари баён қилинган. Қорақалпоғистоннинг 4 табиий географик ҳудудларидаги чиябўриларда паразитлик қилўвчи D.renale нематодасининг зарарланиш кўрсаткичлари келтирилган. Шунингдек, D.renale нематодасининг паразитлик қилиш жойлари, ривожланиш циклидаги оралиқ ва резервуар хўжайинлари тўғрисида маълумотлар берилган.