O‘QUVCHILARNING TEXNIK IJODKORLIGINI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Oʻ.Tayirov, H. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Mazkur maqolada respublіkamіz ta’lіm tіzіmіda raqamlі texnologіyalarnі qoʻllash, ularnіng іmkonіyatlarіnі tahlіl qіlіsh asosіda oʻquvchіlarnіng texnіk іjodkorlіgіnі rіvojlantіrіshnіng ustuvor yoʻnalіshlarі anіqlangan. Shunіngdek, ta’lіmda raqamlі texnologіyalarnі jorіy etіshga іlmіy asoslangan xulosalar tuzіshda mavjud boʻlgan amalіyotnі oʻrganіsh, tіzіmlashtіrіsh va umumlashtіrіsh orqalі ta’lіm sohasіda muhіm oʻrіn egallashі va qanday shaklda jorіy etіlіshі bоʻуісhа taklіflar keltіrіlgan.