ҚУЙИ АМУДАРЁ СОҲИЛИДАГИ XVI-XIX АСРЛАРДА ЮЗ БЕРГАН ЭТНОСИЁСИЙ ВА ЭТНОМАДАНИЙ ЖАРАЁНЛАР ТАРИХНОМАСИ - Шерниязов, Р.Х. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Қуйи Амударё ҳавзасида юз берган сиёсий ва этник жараёнларнинг маҳаллий тарихчи ва этнографлар, фольклор ва дала тадқиқотларида учрайдиган этнонимлар ва ўзбек, қозоқ, қорақалпоқ, туркман ва умуман туркий халқларнинг боғлиқлик томонлари хусусан қорақалпокларнинг этник таркиби, “Орол ўзбеклари”нинг этногеографияси, анча жадал кечган бир қатор туркий халқларнинг этник шаклланишида ўзига хос рол ўйнаган омиллар билан бу мақолада танишиб чиқиш имкониятига эга бўлиш мумкин.