TARIX FANIDAN OʻQUV TOPSHIRIQLARI TUZISHGA PRAGMATIK YONDASHISH - Rzambetova, G.A. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Maqolada tarix mashg‘ulotlari uchun pragmatik oʻquv topshiriqlari ishlab chiqish, bunda maqsadli savol va topshiriqlar tuzish koʻnikmalarini rivojlantirish, mustaqil fikrlaydigan, ma’lumotlar bilan mustaqil ishlay oladigan, ma’lumotlarni solishtirib, ular orasidan kerakli fikrlarni ajratib oladigan talabalarni shakllantiruvchi oʻquv topshiriqlar tuzish, tarix faniga doir eng muhim, talaba uchun zarur ma’lumotlar va mavzularni ajratib bera oladigan va pragmatik mazmundagi foydali ahamiyatli oʻquv topshiriqlarni tuzish koʻnikmalarini rivojlantirish usullari, yondashuvlari haqidagi fikr-mulohazalar bayon qilingan.