ТАЛАБАЛАРДА МИЛЛИЙ ҚАДРИЯТЛАР АСОСИДА МУЛОҚОТ МАДАНИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ - Омонова, Н.О. (ILIM hám JÁMIYET, 2023)
Ушбу мақолада олий таълимда таҳсил олаётган талабаларга қадимий анъаналаримиз ва боқий қадриятларимизни ҳозирги замон илм-фани ютуқлари билан уйғунлаштирган ҳолда ўргатиб боришнинг афзаллиги ўрганилади. Бугунги кунда педагогик ҳамкорлик асосида миллий мулоқот маданиятини ривожлантиришда урф-одат, анъана, миллий, умуминсоний, таълимий қадриятларни, миллий маънавий меъросимизни мукаммал билишимиз зарурдир. Бунинг учун эса педагог талабалар билан мулоқотини тўғри ташкил этиши ва сўзлашишни, мулокот олиб боришни доимо ўрганиб бориши аҳамиятлидир. Чунки бу педагогга дарсни самарали олиб бориш имконини беради. Шунга кўра мақолада сухбат, лекция, хикоя қилиш каби усулларидан унумли фойдаланиш асосида таълим-тарбия жараёнига миллий мулоқот маданиятини ривожлантириш омилларининг олиб киришнинг аҳамиятлилик даражаси илмий жиҳатдан таҳлил қилинган.