XALQARO OLIMPIYA HARAKATINING RIVOJLANISH TARIXI - Mambetov, B.J. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Ushbu maqolada Xalqaro Olimpiya harakatining rivojlanish tarixi bayon etilgan bo‘lib, unda Xalqaro Olimpiya harakatining har bir rivojlanish davri, unga turtki bo‘luvchi omillar, shuningdek, erishilgan yutuqlar haqida so‘z boradi.