“ШАҲРИЁР” ДОСТОНИДА ТАЪЛИМИЙ - ТАРБИЯВИЙ ҚАРАШЛАРНИНГ АСОСИЙ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Алламбергенов, Е.К. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада “Шаҳриёр” достонининг ўзига хос педагогик жиҳатларидан бири одоб-ахлоқ тарбияси масаласи ўрганилган. Шунингдек, мақолада достондаги одоб-ахлоққа эришиш учун мактабда олган билимлар, тарбияси етарли эмаслиги, инсон тарбияни ҳаёти давомида олиши лозим деган ғоя таълим жарёнидаги бош мезон сифатида таъкидлаб ўтилган.