АЁЛЛАРГА НИСБАТАН ЗЎРАВОНЛИК МУАММОСИНИНГ ПСИХОЛОГИК АСПЕКТЛАРИ - Султонова, М.Р. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада зўравонлик муаммосининг психологик аспектлари, ўрганилганлик даражаси, оиладаги зўравонликнинг сабаблари(омиллари) келтириб ўтилган. Аёлларга нисбатан психологик зўравонликни қўллашнинг хавфли омиллари ва уларнинг сабаблари илмий қиёсланган.Зўравонликка учраган аёлларда юзага келадиган посттравматик стресс ва унинг салбий оқибатлари таҳлил қилинган.