ONA TILI SINTAKSISI FANINI O‘QITISHDA MODELLASHTIRISH METODI ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYA SIFATIDA - Roʻziyeva, S.H. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Maqolada modellashtirish texnologiyasining oliy ta’lim ona tili sintaksisi fani darslari jarayonida zamonaviy yondashuv sifatida qoʻllanilishi toʻgʻrisida fikr yuritilgan. Shuningdek, maqolada modellashtirishning taʼlimdagi zaruriyati hamda afzalliklari haqida maʼlumotlar berilgan. Modellashtirish texnologiyaning matematik hamda tabiiy metodlari qiyoslangan.