ХОРАЗМ ХАЛФАЧИЛИК АНЪАНАЛАРИНИНГ ТАДҚИҚ ЭТИЛИШИ - Сабирова, Н.Э. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Ушбу мақолада Хоразм халфачилик санъатининг Республика доирасида тадқиқ этилиши айтиб ўтилган. Уларнинг ижоди ва ижрочилигининг адабиётшунослик билан уйғунлашган томонлари кўрсатиб ўтилган. Шунингдек, мусиқашуносликда ўрганилиши масалалари ҳақида ҳам сўз юритилади. Ушбу қадимий санъатининг йўналишлари, халфаларнинг достончилик ва қўшиқчилик санъатида тутган ўрни ёритиб берилади. Мақолада Хоразм халфачилик санъатининг тадқиқ этилиши хусусида кенг маълумот берилган.