МАКТАБГАЧА ТАЪЛИМ ЁШИДАГИ БОЛАЛАРИНИНГ БИЛИШ ФАОЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШГА ЙЎНАЛТИРИЛГАН ЎҚУВ ВАЗИЯТЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ ПЕДАГОГИК ШАРТ-ШАРОИТЛАРИ - Жумашева, Г.; Базарбаева, А. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада болаларнинг билиш фаолиятларини ривожлантиришнинг зарур шарти – муайян ўқув вазиятларида ўзларини мустақил бошқаришлари муаммосига бағишланган. Мақолада болаларнинг ўқув жараёни субъекти сифатида шаклланишлари уларда руҳий билиш имкониятини таркиб топтирмасдан амалга ошириш мумкин эмаслиги зарурлиги хақида айтилади. Машғулотларда тизимли тарзда болаларни муаммоли вазиятларга жалб этиш натижасида билиш фаолиятининг янада юқори даражасига эришганлиги хақида айтилади.