“ШАҲРИЁР” ДОСТОНИНИНГ ЭРТАК ШАКЛИДАГИ АСАРЛАР БИЛАН БОҒЛИҚЛИГИ - Кенесбаева, Ш.К. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада «Шаҳриёр», «Шийрын Шекер», «Қаншайым», «Муңлық - Зарлық» каби эртак тип сюжетли достонларнинг жанрий жиҳатдан эмас, хусусан ижодкорлик хусусияти бўйича янги эстетик система эканлиги кенг таҳлил қилинади. Шунингдек, «Шаҳриёр» достони ва бошқа қорақалпоқ эртак тип сюжетли эпосларининг яратилиш ва ижро тарихи таҳлил қилинган.