ЁШЛАРДА ҒОЯВИЙ ИММУНИТЕНТНИ ШАКЛЛАНТИРИШ – УЧИНЧИ РЕНЕССАНС ДАВРИНИНГ АСОСИЙ ПОЙДЕВОРИДИР - Қодиров, Қ.А. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада, ёшларда ғоявий иммунитентни шакллантиришда ёшлар билан бевосита яқиндан ишлашадиган синф раҳбарлари, тьюторлар, ота-оналар кенгаши, жамоатчилик кенгаши, устоз шогирд тизими ва Ёшлар иттифоқи ташкилотининг ўрни ҳамда масъулиятини ошириш лозимлиги кўрсатилган. Шунингдек, доимий назорат ва бирга ишлашишни тизимли амалга ошириш бўйича тавсиялар берилган. Бугунги кун талабаси, бўлажак мутахассисларни Ўзбекистон тараққиётининг янги даври талаблари негизида ғоявий тарбиялаш, уларни мустақил касбий маънавий ҳаётга тайёрлаш – таълим-тарбия муассасаларининг барча бўғинларида фаолият кўрсатувчи ўқитувчи, устоз ва мураббийларнинг фаолиятига боғлиқлиги ҳам кенг ёритилган.