ИЗМЕНЕНИЕ РЕЛАКСАЦИОННЫХ ПРОЦЕССОВ С ВОЗДЕЙСТВИЕМ РАДИАЦИИ В КВАНТОВО-РАЗМЕРНЫХ СТРУКТУРАХ - Шарибаев, М.Б.; Жалелов, М.А.; Камалов, А.Б.; Низаматдинова, Г.Б.; Байрамов, О.Д. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Кичик дозадаги нурланиш билан А2В6 асосидаги квантли ямаларнинг фотолюминесценциясида ФЛ сезилиши мүмкин. Нурланиш таъсиридан сўнгги квантли яманинг фотолюминесценция энергия максимумлари бўйича квантли яманинг силжишлари ҳисобланди. Квант ўлчамли структуралардаги радиацион стимулластириш ҳисобидан фойда бўлган ички кучланиш ва Cd диффузиясининг роли аниқланилди.