УЎК 378.046.4 ПРОФЕССИОНАЛ ТАЪЛИМДА ПЕДАГОГЛАРНИНГ МАЛАКАСИНИ ОШИРИШДА ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ - Султанов, Е.К. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Ушбу мақолада Ўзбекистонда профессионал таълимини ислоҳ қилишнинг зарурий шарти ва асосий масалаларидан бири-бу педагогларнинг касбий компетенцияларини ошириш, ҳозирги замон талабларига жавоб берадиган муҳандис-педагогларни тайёрлашдир. Хорижий тажрибаларни чуқур таҳлил қилиш ва уларни Ўзбекистонга мослаштириш ва жорий этиш имкониятларини аниқлаш зарур. Чунки малака ошириш бўйича илғор хорижий тажрибаларни мамлакатимиз малака ошириш тизимига татбиқ қилиш учун имкониятлар мавжуд.