ҚАРАҚАЛПАҚ ФОЛЬКЛОРЫНДА БАСҚЫ ЖАНРЫ - Баўатдинова, С. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада қорақалпоқ халқ оғзаки ижодидаги басқи жанри ҳақида сўз қилинади. Басқи жанрининг, жанрий табиати таҳлил қилинади. Басқи сӳзларнинг қорақалпоқ халқига хос бӳлган хусусиятлари очиб берилган. Басқи сӳзларининг қорақалпоқ халқи ичидаги ҳалигача жонли яшаши ва унинг аҳамияти очиб берилган.