АМУДАРЁ БЎЛИМИДА СУД – ҲУҚУҚ ТИЗИМИНИНГ ШАКЛЛАНИШИ - Абдуллаев, А.; Ктайбеков, А. (ILIM hám JÁMIYET, 2021)
Мазкур мақолада ХIХ аср Амударё бўлимида суд-ҳуқуқ тизими шаклланишининг дастлабки даври ҳақида сўз юритилади. Тизим фаолиятини ўрганиш бўйича экспедиция ташкил этилган. Асосан вилоят суди, халқ суди, давлат прокуратураси, ҳимоячилар ҳайъати, нотариус, суд ижрочилари, қози судлари ишлари ўрганилган. Судларнинг ҳукм ва қарорларининг ижросига эътибор қаратилган. Ўлкада суд органларининг ҳудудий жойлашуви ва фаолияти ҳақида фикр ва мулоҳазалар юритилган.