«Intellekt-xarita» - fizika va astronomiya bo‘yicha talabalar faoliyatini rivojlantirish va faollashtirish vositasi sifatida - Karlibaeva, G.E.; Embergenova, K. (ILIM hám JÁMIYET, 2021)
Maqolada ma’lumotlarni taqdim etishning grafik usullaridan biri, ya’ni, «intellekt-xarita» usuli haqida so‘z yuritilgan, intellekt xarita tuzilmasi tamoyillari va qoidalari, ushbu uslubni ta’lim jarayonida qo‘llashning xususiyatlari va afzalliklari taklif qilingan.