МОТИВ ТУШУНЧАСИ ВА УНИНГ АДАБИЁТШУНОСЛИКДАГИ ТАЛҚИНЛАРИ - Кучкаров, О.А. (ILIM hám JÁMIYET, 2020)
Ушбу мақолада мотив тушунчаси ва унинг адабиётшуносликдаги талқинлари, генезиси, функциялари, поэтик тизимдаги ўрни каби масалалар ёритилган. Мақолада мотив ҳақида бахсга сабаб бўлаган айрим ғарб олимлариниг қарашлари таҳлил қилинган ва асосли мулоҳазалар билдирилган.