МУСИҚАНИНГ ТАРБИЯВИЙ АҲАМИЯТИ ВА ЎЗБЕК МУМТОЗ МУСИҚА САНЪАТИ - Романова, С. (ILIM hám JÁMIYET, 2020)
Мақолада бўлажак мусиқа ўқитувчилари юксак бадиий савияга эга мумтоз асарларни ўрганишда уларнинг яратилиш тарихи ва ижро услубларига оид маълумотларни ўзлаштириши таълимни муваффақиятли ташкил этишнинг бошланғич омили эканлиги, мумтоз асарларни ижро этиш учун уларда муайян кўникма ва малакаларга эга бўлишлари зарурлиги ҳақида сўз боради.