ДИАЛОГ ТАРЖИМАСИДА ҚАҲРАМОН ХАРАКТЕРИНИ ҚАЙТА ТИКЛАШ - Ташанов, К.Ю. (ILIM hám JÁMIYET, 2020)
Мақолада бадиий асар қаҳрамонининг руҳий ҳолати таъсирида юзага келган бадиий компонент – диалоглар ва уни таржимада қайта яратиш масаласи тадқиқ этилган. Хусусан, диалогларда қаҳрамон характери қирралари намоён бўлиши ва у хис-ҳаяжон, туйғу билан боғлиқлиги назаридан диалог-вазият, диалог-характер, диалог-миллий характер йўналишида ўрганилган.