ТЕМУРИЙЛАР ДАВРИ МАНБАЛАРИДА МУҲАММАД ТАРАҒАЙ АНТРОПОНИМИНИНГ ҚЎЛЛАНИШИ ВА СЕМАНТИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Жабборов, Х. (ILIM hám JÁMIYET, 2020)
Мақолада Темурийлар даври тарихига оид манбаларда соҳибқирон отаси исмининг қўлланиши, исмининг семантикаси, исмнинг турли шаклларда қўлланиши ҳақида сўз боради. Соҳибқирон отасининг исми тарихий ва лисоний манбалар асосида Тўрғай ҳам, Тарағай ҳам эмас, Муҳаммад Тўрағай эканлиги асосланилган.