ТАРЖИМА ВА ТАЛҚИН (Махтумқули шеърлари таржималари мисолида) - Сапаева, Ф. (ILIM hám JÁMIYET, 2019)
Мазкур мақолада Махтумқули шеърларининг ўзбекча таржималари талқин қилинди. Хусусан, Махтумқули шеърларининг шакл ва мазмун муштараклиги, таржимонларнинг сўз қўллаш маҳорати таҳлил қилиниб, бадиий таржимада сўзнинг мавқеи хусусида баҳс юритилди.