ХАЛҚАРО ИҚТИСОДИЙ МУНОСАБАТЛАР ВА УНДА РЕГИОНЛАРНИНГ РОЛИ - Умарова, А.; Умаров, Е.К. (ILIM hám JÁMIYET, 2018)
Жаҳон хўжалигида халқаро иқтисодий алоқаларнинг роли ва унинг амал қилиш механизми, шунингдек, асосий йўналишлари тўғрисидаги масалалар кўриб чиқилган. Халқаро иқтисодий алоқаларнинг шаклланишида савдонинг роли ва уни тартибга солиш йўллари, валюта муносабатлари, хизматлар ва лицензиялар алмашиш масалаларига алоҳида эътибор берилган. Жаҳон бозорида кўчмас мулк, айниқса, турар жой қурилиши соҳасидаги бизнес операциялари ўрганилган, шунингдек, иқтисодиётнинг ривожланишида туризм соҳасини, айниқса экотуризмни ташкил этиш тўғрисида сўз юритилган ва халқаро иқтисодий муносабатларда Ўзбекистоннинг экспорт салоҳиятининг ўсиши ва унинг юртимизнинг жаҳон иқтисодий тизимидаги ўрнини юксалтиришга ижобий таъсири баён этилган.