АЙРИМ РИВОЖЛАНГАН МАМЛАКАТЛАРДА ҲОКИМИЯТ БЎЛИНИШИГА ДОИР ФАЛСАФИЙ ҚАРАШЛАР - Жўрақулов, Ф.Н. (ILIM hám JÁMIYET, 2018)
Мақолада ривожланган ҳар хил давлатларда ҳокимият фаолиятининг турли шакллари таҳлил қилинган ва уларнинг фалсафий томонлари қараб чиқилган. Улар Ўзбекистонда ижтимоий жамият қурилиши тўғрисидаги давлат қонунлари билан қиёслаб ўрганилган.