ТЕХНОГЕН ЦИВИЛИЗАЦИЯ ГЛОБАЛЛАШУВ ЖАРАЁНИНИНГ ИЖОБИЙ ВА САЛБИЙ НАТИЖАЛАРИ - Очилов, Ж.А. (ILIM hám JÁMIYET, 2017)
Ушбу мақолада техноген цивилизация глобаллашуви натижасида, унинг ижобий ва салбий оқибатлари, глобал маънавиятни шакллантириш муаммоси“ментал эҳтиёжлар” контекстида таҳлил қилиниб, универсал-умуминсоний қадриятларнинг ривожланиш қонуниятлари, объектив шарт-шароитларини, субъектив омилларини ривожлантиришнинг назарий-методологик аҳамияти, амалий йўналишлари кўрсатилган.