ТАДБИРКОР АЁЛ ШАХСИНИНГ ИНДИВИДУАЛ ВА ИЖТИМОИЙ-ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Елмуратова, А.У. (ILIM hám JÁMIYET, 2017)
Мақолада аёл шахсининг индивидуал психологик хусусиятлари муаммоси тадқиқ этилган. Тадқиқот натижалари бўйича кичик бизнес (касаначилик) билан шуғулланувчи аёллардаги ақлий салоҳият, интеллектуал хусусиятлари ҳақида айтилган. Тадбиркор аёллардаги коммуникатив сифатлар, яъни амалда кўпчилик билан тўғри ва ўринли муомала қилиш махоратининг зарурлиги хусусида фикр юритилган. Кичик бизнес (касаначилик) билан шуғулланишда меҳнат вазифаларини самарали амалга ошириш омиллари ёритилган. Тадбиркор (касаначилик) раҳбар аёл, бозор иқтисодиёти талабларига тўлиқ жавоб бериши ва музокаралар олиб бориш ўқувини намоён этиши ҳам бозор муносабатлари талабидир.