ШАХСГА ЙЎНАЛТИРИЛГАН ТАЪЛИМДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ ПЕДАГОГИК-ПСИХОЛОГИК ЖИҲАТЛАРИ - Мамбетова, И.Ж. (ILIM hám JÁMIYET, 2016)
Мақолада шахсга йўналтирилган таълимнинг афзалликлари ва қулайликлари ҳақида фикр юритдик. Шахсга йўналтирилган таълим педагогнинг фаолияти ва талабаларнинг фаолиятини ўзида мужассамлаштирган бўлади. Талабаларнинг жисмоний ва ақлий ривожланишида когнитив ва амалий фаолият бирлигини таъминлашга эришиш шахсга йўналтирилган таълим мазмунининг муҳим принципларидан бири эканлигини таъкидлаб ўтдик.