РЕАЛИСТИК ТАСВИР ВА БАДИИЙ МАҲОРАТ - Матякупов, С. (ILIM hám JÁMIYET, 2016)
Мақолада ўзбек ҳикоячилигида реалистик талқин ва бадиий маҳорат масаласи тадқиқ этилган. Ижодкор услуби ва маҳорати хусусида мулоҳаза билдирилган. Ёзувчининг ижодий индивидуаллиги аниқ асар мисолида таҳлил қилинган. Мавзу Назар Эшонқул ижоди мисолида ўрганилиб назарий ва бадиий таҳлил натижалари умумлаштирилган.