Kórkem tekstte genderlektlerdiń qollanılıw ózgeshelikleri (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Bu maqolada qoraqalpoq tilidagi badiiy matnlarda qóllanilgan genderlektlarning xususiyatlari órganildi. Gender tushunchasi, gender stereotiplar, genderlektlar, feministik va maskulinlik haqida ma‘lumotlar berildi. Genderlektlarga misol tariqasida xalqimizning boy adabiy meroslari hisoblangan naql va maqollardan misollar keltirildi. Shuningdek, tilimizning óziga xos xususiyatlaridan biri bólgan frazeologizmlarga ham tóxtab ótildi. Aytish joizki, tilimizning har bir davrdagi meroslari óziga xosliklarga ega. Shu bois, ayrim misollar hozirgi kun badiiy adabiyotidan keltirildi.